August 18

5 Asiaa Jotka Opin Lopettamalla Palkkatyön

0  comments

Vuonna 2008 otin hatkat korporaatio maailmasta ilman sen tarkempaa suunnitelmaa mitä seuraavaksi. Tiesin vain, että nyt täytyy lähteä, mutta päämäärä oli vielä auki. Mikään ei ollut huonosti, mutta mikään ei ollut kuitenkaan hyvin.

Otin loparit työstä jossa ei ollut mitään vikaa, työkaverit olivat mahtavia ja työkin kivaa, mutta takaraivossa oli voimakas tunne, että nyt pitää tehdä jotain muuta. Mikä se muu oli, sitä en vielä tiennyt, mutta tiesin että nyt pitää lähteä etsimään se oma juttu.

Siitä päivästä on kohta 10 vuotta ja en kyllä ikinä olisi uskonut että minusta tulee digiyrittäjä ja maailmankansalainen, joka reissa minne ja milloin huvittaa. 

Maailma on täynnä mahdollisuuksia

Nykypäivänä netin avulla voi tehdä oikeastaan ihan mitä vain niin yrittäjänä kuin freelancerina. Kun on mahdollista myydä mitä vain ja minne vain, niin uskon täysin että kenestä tahansa voi tulla digiyrittäjä. 

Maailma on todellakin täynnä mahdollisuuksia, mutta nähdäkseen ne mahdollisuudet, on poistuttava tutuista ympyröistä. Jos en olisi ottanut lopareita silloin, olisin varmaan edelleenkin palkkatöissä miettimässä yritysideaani!

On tärkeää löytää ympärille ihmisiä, jotka tavoittelevat samaa asiaa. Tämä antaa motivaatiota sekä luo verkoston valmiiksi kun olet valmis ottamaan seuraavan askeleen. Digiyrittäjän Facebook -ryhmä on hyvä paikka siihen.

LIITY DIGIYRITTÄJÄ - FACEBOOK RYHMÄÄN TÄSTÄ

Epämukavuusalueesta tulee mukavuusalue

Mukavuusalue ja epämukavuusalue ovat trendisanoja, mutta kyllä niin osuvia. Kun poistut turvalliselta "omalta alueeltasi" uusiin ympyröihin, yllättäen huomaat että mahdollisuuksia tulee vastaan vasemmalta ja oikealta.

Palkkatöissä ja perusarjessa pärjätessä sitä helposti elää vain päivästä toiseen. Takaraivoissa on ajatus siitä, että jotain muuta pitäisi tehdä, mutta päivän kiireet ja stressi pitää paikallaan.

Mitä enemmän olen ollut epämukavuusalueella, sitä enemmän olen kasvanut ihmisenä ja yrittäjänä. 

Vähemmälläkin pärjää (ja erittäin hyvin!)

Palkkatöissä ollessa sitä helposti tuhlaa rahaa asioihin joita ei oikeastaan edes tarvitse. Itselläni oli kaapit täynnä tavaraa ja vaatteita joita tuli harvemmin käytettyä. Sitä tyhjää tunnetta tuli täytettyä tavaroilla ja vaatteilla.

Nykyään omistan 20 kg tavaraa jotka minulla on aina mukanani!!

Kyllä 20 kg. Siinä on maallinen omaisuuteni. En kyllä olisi uskonut, että näin vähällä pärjää, mutta kohta on 10 vuotta mittarissa. Omaa asuntoa ei ole ollut myöskään tänä aikana.

En enää kerää tavaroita, kerään kokemuksia.

Yrittäjyys ei ole niin pelottavaa kuin uskot

Vielä palkkatöissä ollessani ajattelin yrittäjien olevan ihmeiden tekijöitä ja jotain sellaista mitä itse en koskaan olisi. Halusin sitä, mutta en tiennyt mitä myisin ja kenelle. 

Nyt vuosien jälkeen voin sanoa, että tärkein asia minkä tein aikoinaan oli että lähdin perusympyröistä pois avartaakseni maailmaani. 

Yrittäjä oleminen on ollut käsittämättömän mahtavaa! Ei se aina helppoa ole, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. 

Yrittäjän vuoristarata on maailman mielettömin ja kattavin yliopisto tai koulu. 

Tätä ei opi kuin tekemällä ja kun on avoin ja valmis oppimaan, matka on käsittämättömän hieno.

Et koskaan ole valmis

Yrittäjältä ei opiskelu tai uuden oppiminen lopu koskaan. Aina tulee uusia asioita vastaan joita haluaa oppia. Tällaiselle tietohirmulle yrittäjyys on täydellinen vaihtoehto, sillä saan oppia uusia asioita jatkuvasti.

Olen myös hyödyntänyt tätä blogeissani ja tehnyt opiskelustani tuottavan yritystoiminnan. 

Älä tavoittele täydellisyyttä

Suurin virhe mitä yrittäjänä olen tehnyt on se, että tavoittelin täydellisyyttä.

Täydellistä markkinointikampanjaa, täydellistä Youtube-videota, täydellistä blogikirjoitusta, täydellistä valokuvaa jne.

Täydellisyyden tavoittelu tappaa yrittäjyyden nopeammin kuin mikään muu. On parempi pistää markkinoille/verkkoon jotain kuin ei mitään. 

Sama pätee yritysideaan. Monet miettivät vuosikausia yritysideaansa yrittäen saada siitä täydellisen sen sijaan että laittasivat ideansa käytäntöön ja testaisivat sen ja ennen kaikkea oppisivat. 

Aloita siis aiemmin kuin myöhemmin. 


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350