September 6

Paljon Verkkokurssin Teko Maksaa?

Ehkä yksi yleisimmistä kysymyksistä joita kuulen on seuraava:

Paljon verkkokurssin teko maksaa?

Ja yleensä kysymys muotoutuu tyyliin “eikö verkkokurssin teko maksa vähintäänkin monta tonnia?”.

Tässä vastaus:

Paljon vähemmän kuin luulet!

Edullisimmillaan verkkokurssi ei maksa muuta kuin tekemisen vaivan, kulut tulevat mukaan vasta myytäessä! 

Toki on suositeltavaa investoida muutamaan asiaan ja käyttää verkkokurssialustaa, mutta silloinkin vuosikulut ovat todella pienet.

Edullisimmillaan ulkomaisissa alustoissa mukaan pääsee $39 kuukausimaksulla – tosin monessa voi aloittaa kurssien myynnin ilman kuukausimaksua ja tällöin maksu tulee vasta myydessä.

On myös mahdollista myydä kurssi etukäteen ennen kuin on tehnyt tuntiakaan itse kurssia! Tällöin ei ole edes vaivaa kuin myyntisivun tekeminen – itse kurssi tehdään vasta kun myyntejä on tullut tarvittava määrä.

Ei siis kannata huolehtia verkkokurssin kulupuolesta etukäteen. Oma ensimmäinen kurssini ei maksanut vaivan lisäksi senttiäkään, koska myin sitä Udemy -sivuston kautta. Sittemmin olen kokeillut kaikkia ulkomaisia verkkokurssialustoja ja niistä valinnut Teachablen kurssieni kodiksi.

Mitä ja mistä itse maksan

Tässä selvitys tämän hetkisistä verkkokurssien kuluista:

Kuukausittain:

€ 34 Teachable ($39 jos maksat kuukausittain)

Myydessä:

5 % kurssin hinnasta Teachablelle ja

2,9 % + € 0,26 per myyntitapahtuma Stripelle (maksujen käsittelijä)

Kertamaksu:

€ 32 Samson Go Mic ($36 Amazonissa)

€ 134 Camtasia videoeditointiohjelma

Ylläolevista kuluista ei ole pakollinen kuin tuo Stripen kulu, joka tulee luottokorttimaksujen käsittelystä – kaikki loput voisin jättää halutessani pois. 

Nolla budjetti?

Teachablea on mahdollista käyttää myös ilmaiseksi jolloin maksu tulee vasta myydessä, mutta itse tarvitsen affiliate/kumppanuus-ohjelmaa, joka on saatavissa vain kk-maksullisissa sopimuksissa.

Ilman mikkiä pärjää myös, kunhan käyttää edes kännykän mukana tulevaa mikillistä kuuloketta ja kuvaa kurssia hiljaisessa ympäristössä. Samoin videoiden editointi onnistuu myös ilmaisohjelmilla – ja jos valmistelet videot hyvin, ei tarvetta editoinnille välttämättä edes tule.

Suuri budjetti

Toki verkkokurssin tekoon voi helposti upottaa tuhansia euroja. Jos haluaa myydä kursseja omalla sivulla ilman verkkokurssialustaa, niin sitten koodauskulut nousevat hyvin nopeasti tuhansiin euroihin (huom. en suosittele tätä vaihtoehtoa kenellekään!). Samoin voi ostaa markkinoiden parhaan mikin ja ulkoistaa videoiden editoinnin. Siihen päälle vielä copywriter, sähköpostiautomaatio, graafinen suunnittelija.... lista on loputon jos budjettia löytyy.

Se ei kuitenkaan kannata sillä alkuun pääsee vähällä, ainoa mitä vaaditaan on halu tehdä verkkokurssi ja muuttaa omaa yritysmallia vapaampaan suuntaan.


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350