3 Paikkariippumatonta Työtä Aloittelijalle

Moni miettii, että miten voisi tehdä rahaa kotoa tai maailmalla netin avulla. Tapoja on yhtä monta kuin on digiyrittäjääkin,  tässä esittelen kolme paikkariippumatonta työtä erityisesti aloittelijalle.

TEE RAHAA NETISSÄ

Säilytä Postaus ja Pinnaa Pinterestiin Klikkaamalla kuvaa!

Paikkariippumaton Työ

Alta löydy kolme vaihtoehtoa miten tehdä rahaa netin välityksellä. Itse teen kaikkia kolmea tavalla tai toisella joten voin suositella niistä jokaista kokemukseen perustuen. Työtä jokainen vaatii, joten nämä eivät ole mitään “tee miljoona viikossa tekemättä mitään” -vaihtoehtoja. Eli siis testattuja tapoja joilla oikeasti voi tehdä rahaa ja saavuttaa paikkariippumaton työ.

Bloggaaminen

Bloggaaminen on arvatenkin korkealla listalla sillä sitä voi tehdä missä ja koska vain. Blogien kulta-aika ei myöskään ole ohi, vaan lukijoita riittää vuodesta toiseen. Tärkeää tosin on, että erottaudut muista bloggaajista ja teet sivuistasi todellakin itsesi näköiset.

Blogilla on monet tehneet kymmeniä tuhansia ja jopa miljoonia vuodessa, joten jos kirjoittaminen innostaa, blogi on todella hyvä tapa tehdä rahaa. Harkitse myös bloggaamista englanniksi tai toisella kansainvälisellä kielellä. Tällöin saavutat suuremman yleisön, toki myös kilpailu markkinoilla on kovempaa.

Itse olen blogannut vaihtelevasti vuosien varrella, minulla on usea ns. affiliate-sivusto jotka voisi blogiksikin laskea, mutta omasta elämästä olen vaihtelevasti kirjoitellut. Nykyään sen sijaan että bloggaan elämästäni, kirjoitan bisneksestä ja nettimyynnistä. Asia on lähellä sydäntä joten siitä on helppo kirjoittaa eikä motivaatiota tarvitse erikseen etsiä. Olen aina tehnyt kaikki englanniksi – tämä on itse asiasssa ensimmäiset sivuni suomeksi!

Yksi yleisin tapa tehdä rahaa blogilla on hyödyntää kumppanuus/suosittelumarkkinointia (affiliate marketing). Näin olen tehnyt rahaa monilla sivustoilla. Pelkistetysti kirjoita postaus ja lisää linkki aiheeseen liittyvään maksulliseen tuotteeseen ja saat komission kun joku ostaa tuotteen sinun kauttasi. Jotta tällä pääsee rahoiksi, tulee tuotteiden olla varsin hintavia tai kävijämäärät suuria.

Jos kirjoittaminen ei innosta, vloggaaminen on myös loistava vaihtoehto! Siinä pääsee alkuun kännykällä ja erillisellä mikillä, ja ei muuta kuin video lataukseen Youtubeen. Myös Youtubessa voi hyödyntää kumppanuusmarkkinointia.

Freelancerina työskentely

Blogin ohella toinen tapa tehdä rahaa kotoa käsin ja ilman suurta alkuinvestointia. Freelancer-keikkoja löytyy kätevästi netin kymmeniltä freelancer-sivuilta. Yksi suurimmista freelancer-sivuista on Upwork, josta löytyy kymmeniä tuhansia projekteja, myös suomalaisilta toimeksiantajilta.

Itse olen niin palkannut freelancereita kuin tehnyt töitä eri asiakkaille monen eri freelancer-sivuston kautta ja suosittelen niitä lämpimästi! Ne ovat yksi helpoin tapa päästä digiyrittäjyyden alkuun. Hyvällä englannin kielen taidolla pärjää ja töitä löytyy niin asiakaspalvelusta, kirjoittamiseesta, kääntämisestä, myynnistä kuin sadoista muista kategorioista.

Myy Digitaalista Tuotetta

Tämä on monen nomadin tavoite: digitaalinen tuote joka myy itse itseään automatisoidulla järjestelmällä. Erinomainen tapa tehdä rahaa, sillä ei ole mitään väliä missä sinä tai asiakkaasi ovat. Digitaalinen tuote voi olla kirja, verkkokurssi, valokuva, grafiikkaa tai vaikkapa kalenteri, eli vaihtoehtoja on todella monia.

Itse olen vuosien varrella myynyt valokuvia ja digitaalista taidetta hyvällä tuloksella, kirjoja, kalentereita sekä verkkokursseja. Kirja tai muu digitaalinen sisältö on helppo toteuttaa ja myynti on helppo automatisoida tai myydä kolmannen osapuolen kaupassa kuten Amazon.comissa. Verkkokurssi on yleensä hinnakkaampi joten yhdellä myynnillä saat enemmän rahaa. Tämä myös tarkoittaa että markkinointia tarvitaan myös. Verkkokurssin markkinointi ja myynti on mahdollista automatisoida liki täysin oikeilla markkinointityökaluilla.

On myös mahdollista yhdistää kaikki kolme edellä mainitsemaani tapaa ja tehdä vähän kaikkea. Niin moni nomadi tekeekin. Tulot tulevat erinäisistä projekteista joista osa on asikkaiden, osa omia.

Nina Digiyrittäjä
 

Olen Nina, digiyrittäjä vuodesta 2009. Minä ja toimistoni ovat kiertäneet maapallon jo muutamaan kertaan. Autan muita aloittamaan ja kasvattamaan tuottavan digiyrityksen ja siirtämään toimiston minne ja milloin tahansa.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments